vrijdag 23 januari 2009

Twist om sloophoutmeubelen weer voor de rechter

In 2007 spande sloopmeubelontwerper Piet Hein Eek een kort geding aan tegen het Medemblikse Dusign, dat eveneens meubels uit sloophout en andere sloopmaterialen vervaardigd. Eek’s claim dat het werk van Dusign van hem was afgekeken of gekopieerd kreeg toen echter geen gehoor. Hij werd door de rechter in het ongelijk gesteld. Piet Hein Eek wilde het er kennelijk niet bij laten; inmiddels loopt er weer een nieuw kort geding.



Geboren Edammer Piet Hein Eek, tegenwoordig werkzaam en woonachtig in Geldrop, claimt de bedenker te zijn van meubilair gemaakt van sloophout. Hij beschuldigt Dusign, van Gerard en Gerda Dudink, dan ook van plagiaat en wil dat het bedrijf stopt met het fabriceren van deze sloophoutmeubelen.

Dusign en Eek zijn echter bij lange na niet de enige partijen die meubelen van sloopmateriaal vervaardigen. De mensen van Dusign bestrijden de claim van Eek dat zij hem na-apen dan ook. Wel is de 59-jarige Gerard Dudink, die zichzelf meer als hobbyist ziet vergeleken bij het internationaal aan de weg timmerende bedrijf van Eek, zeer ontstelt over deze nieuwe aanklacht.

Geen opmerkingen: